Hoppa till sidans innehåll

Ryttaravtal


Lerumsortens ryttarförening                                           Fastställt 130220

 

MEDLEMS/RYTTARINFORMATION Alla medlemmar erbjuds förmåner som vi som klubb gemensamt skapat förutsättningar för. Klubbens åtaganden

• LORF står för grenledning, lagledning och administration av lagtävlingar samt lagavgift

• LORF ska verka för hög kvalitet i sin tävlingsverksamhet och träningsverksamhet samt stötta den enskilde med kunskap om så är möjligt.

• LORF ska arrangera träningar med eller utan häst.

• LORF/US ska arrangera aktiviteter för nybörjare och yngre medlemmar.

 

Förmåner:

• Medlem ska ha förtur till LORF´s arrangemang (undantag tävling se TR) För tävlingsekipage som är licensierade:

• Ett dressyr- eller hoppschabrak (återlämnas till LORF om du inte längre tävlar för klubben).

• Licensåterbetalning (se särskilda regler nedan).

 

Ryttarens åtaganden

• Följa uppförandekod enligt TR men också visa gott horsemanship och gott uppträdande såväl mot klubbkamrater som funktionärer och andra medtävlande och alltid sätta hästen och säkerheten i centrum. Ryttaren har också ansvar för sina medhjälpares uppträdande.

• Att vara en god ambassadör för ridsporten och sin klubb även i andra sammanhang För ryttare som önskar återbetalning av ryttarlicens gäller dessutom:

• Att medverka vid minst en heldag (12 timmar)eller två halvdagar (6 timmar) på hemmatävlingar per år.

 

I de fall ryttare väljer att inte följa ovanstående så går man också miste om de förmåner klubben erbjuder. Så blir också fallet då ryttaren blir ett ärende för förbundets disciplinnämnd, dopning eller code of conduct.

Återbetalning av ryttarlicens

KRITERIER FÖR ÅTERBETALNING AV RYTTARLICENSER (t o m nationell nivå) Licensavgiften återbetalas vid styrkt deltagande på minst tre tävlingar på lägst lokal nivå. Ryttaren ska också aktivt bidra till LORF´s tävlingsverksamhet. Detta ska ske genom ideell insats som funktionär vid klubbens tävlingar/evenemang/arbetsdagar. Minst 12 timmars ideellt engagemang ska ha utförts under året för att licensavgiften ska återbetalas.

Ansökan om återbetalning skickas till kassören senast den 1 december. Till ansökan ska bifogas ett resultatutdrag från TDB samt en redogörelse för ryttarens ideella insats i föreningen. Ryttaren som ansöker återbetalning av licens ansvarar själv för ovanstående.

Föreningen förbehåller sig rätten att avslå ansökan eller sänka beloppet även om samtliga kriterier är uppfyllda om ekonomiska medel att återbetala licenser saknas.

Uppdaterad: 05 MAR 2022 15:48 Skribent: Kicki Follin

LORF_medlem

gilla-oss-pa-facebook

Postadress:
Lerumsortens RF - Ridsport
Jutagården
44338 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info